فيلتر ناپذيري تلگرام با بلاك چين ممكن است

تجارت الكترونيك توسط يونيك فاينانس

فيلتر ناپذيري تلگرام با بلاك چين ممكن است

۵ بازديد

طبق گزارش يونيك  فاينانس:

عضو كميته راهبري مركز نوآوري ICT دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به ويژگي‌هاي منحصر به فرد فناوري بلاكچين گفت كه غيرقابل فيلتر شدن تلگرام به لحاظ عملي ممكن است.

جعفر محمدي در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به ادعاي غيرقابل فيلتر بودن تلگرام بعد از رفتن برروي بستر بلاك‌چين، اظهار كرد:

اين به لحاظ عملي ممكن است اما براي اين‌كه بتواند به حداكثر كارايي خود برسد نياز به صرف مدت زماني مشخص است. ضمن اينكه براي اين‌كه تلگرام از بستر فعلي به بستر بلاك‌چين منتقل شود هم مدت زماني طول مي‌كشد.

وي با بيان اين‌كه در حال حاضر برخي از پيام‌رسان‌هاي خارجي سرويس‌هاي خود را برروي فناوري بلاك‌چين قرار داده‌اند، گفت:

بلاك‌چين يك سامانه غيرمتمركز است كه در آن مي‌توان داده‌هاي مربوط به حساب‌هاي مالي، بانكي يا اطلاعات پيام‌رسان‌ها را در سامانه‌هاي غير متمركز ذخيره كرد. چون اين اطلاعات در سامانه‌اي مركزي ذخيره نمي‌شود، امكان مسدود كردن دسترسي به اين اطلاعات به شيوه‌هاي فعلي نيز وجود ندارد.

قائم مقام كميسيون تجارت الكترونيكي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در تشريح اين‌كه آيا بعد از اين‌كه پيام‌رسان‌ها برروي فناوري بلاك‌چين بروند، ديگر هيچ دسترسي به آن‌ها از طرف ارائه‌دهندگانشان نيز نخواهد شد، اظهار كرد:

فناوري بلاك‌چين در هر حوزه‌اي اعم از پيام‌رسان‌ها يكبار توسط سياست‌هاي كلان طراحان آن حوزه طراحي مي‌شود و آن‌ها تعيين مي‌كنند كه اين سيستم چگونه و به چه شكلي فعاليت كند، اما بعد از اين‌كه سيستم طراحي شد، اين امكان وجود دارد كه صاحب اصلي آن نيز نتواند كنترلي برروي آن داشته باشد.

عضو كميته راهبري مركز نوآوري ICT دانشگاه صنعتي شريف اضافه كرد:

چنين سامانه‌هاي تنها درصورتي قابل تغيير خواهند بود كه يك شاخه جديد از سامانه اصلي منشعب شده، ‌ تغييرات برروي آن اعمال شود و اكثر كاربران نيز تمايل داشته باشند كه به شاخه جديد كوچ كنند.

شدت گرفتن حساسيت‌ها به فعاليت تلگرام در كشور و همچنين فيلتر شدن آن در روسيه باعث شد تا موسس تلگرام با انتشار توئيتي به اين مسائل واكنش نشان دهد و خبر از غيرقابل فيلتر شدن تلگرام با استفاده از فناوري بلاك چين دهد. امري كه حالا و با گذشت چند روز از آن، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفته است كه تغييري در ساختار نرم افزار تلگرام در مدت اخير ديده نشده است.

 

طرح اين بحث‌ها و اظهارنظرها درباره مسدود شدن تلگرام در ايران و همزماني آن با فيلتر شدن اين پيام‌رسان در روسيه باعث شد تا مسئولان تلگرام از رفتن خدمات اين پيام‌رسان برروي بستر بلاك چين در آينده‌اي نزديك خبر دهند؛ نوعي فناوري‌ كه به گفته موسس تلگرام باعث مي‌شود اين پيام‌رسان هميشه از دسترس فيلترينگ دور بماند؛ موضوعي كه البته پاول دوورف در اواخر دي‌ماه وعده آن را داده بود، اما عملي نشد.

بالا گرفتن مباحث و برخي نگراني‌ها در فضاي مجازي درباره فيلترينگ شبكه‌هاي اجتماعي خارجي و مخصوصا تلگرام از صحبت‌هاي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي آغاز شد كه تاكيد كرد ممكن است تعداد مشتركين سروش ۳ ميليون باشد و تعداد مشتركين تلگرام ۴۰ ميليون نفر؛ اما اين تعداد سرريز مي‌شوند و وقتي تلگرام از مدار خارج شد، مردم به يك سامانه ملي روي مي‌آورند. او اين را هم گفت كه در رابطه با نگراني‌هايي كه رسانه‌هاي بيگانه بيشتر به آن دامن مي‌زنند كه سامانه‌هاي داخلي ايمن نيست يا مسائلي از اين دست، به لحاظ بسترسازي فني و سالم بودن محيط آن، كار گسترده‌اي دارد، صورت مي‌گيرد.

با اين حال دبير شوراي عالي فضاي مجازي در آخرين اظهار نظر خود با بيان اينكه شهروندان حق دارند از هر پيام‌رساني استفاده كنند، به شرط اينكه تابع قوانين كشور باشد، گفت:

فعلا تصميمي در رابطه با انسداد تلگرام اتخاذ نشده، اما هرآن ممكن است شرايطي براي انسداد تلگرام پيش بيايد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.